Kde prodat oblečení, které už nenosíte?

Autor: dana

Zná to zřejmě každý z nás. Šatník narvaný k prasknutí a my stejně nemám co na sebe. Takže neustále kupujeme nové a nové oblečení, až se nám nakonec do skříně…

Zná to zřejmě každý z nás. Šatník narvaný k prasknutí a my stejně nemám co na sebe. Takže neustále kupujeme nové a nové oblečení, až se nám nakonec do skříně vůbec nevejde. Není proto na škodu čas od času šatník vytřídit. Kde můžete následně vyřazené oblečení jednoduše prodat?

Očista šatníku

Základním krokem při očistě šatníku je roztřídění věcí na tři skupiny. Záleží na vás, zda si veškeré oblečení ze skříně vyndáte a začnete ho třídit nebo ho ponecháte ve skříni a postupně ho budete přebírat. 

Konkrétně byste si tedy měli oblečení rozdělit do tří hromad. První hromadou je oblečení, které aktuálně chceme v šatníku ponechat. Druhou by mělo být oblečení, které si chceme nechat, ale není vhodné pro aktuální sezonu, a tak ho raději schováme do krabic pod postel či do sklepa, kde nebude zbytečně zabírat místo. A v poslední řadě by se mělo jednat o oblečení určené k vyhození

Oblečení, které plánujete schovat do bezpečného obalu by mělo být vyprané a čisté. Pokud byste například schovali do krabic šaty, sukně a šortky v lehce znečištěném stavu, mohlo by se stát, že před létem, až byste je chtěli začít opět nosit, by špína již nemusela jít vyprat. 

Kam uklidit nenošené oblečení? 

Je tedy jasné, že oblečení, které chceme do šatníku vrátit, pečlivě složíme či pověsíme na ramínka a opět ho vložíme zpět do předem vyčištěné skříně. Kam ale s oblečením, které chceme uskladnit? 

Způsob uschování oblečení volte samozřejmě dle vašich možností. Jestliže máte volné místo pod postelí, vsaďte na krabice či úložné boxy, které se pod ní vejdou a oblečení dejte do nich. Pokud naopak máte k dispozici volnou skříň například v chodbě či nějaké technické místnosti, můžete použít závěsné ochranné obaly, ve kterých se oblečení nepomačká. 

Plánujete uschovat oblečení na půdu či do sklepa? Dejte si pozor, aby byl obal na oblečení dostatečně odolný a nedostal se do něj žádný hlodavec ani prach. 

K úschově oblečení může dále využít i vakuové obaly. Ty po odsátí vzduchu zaberou pouhou třetinu místa. Do těchto obalů ovšem nevkládejte obleky, kabáty či péřové bundy. Ty by se mohly v tomto typu obalu zničit. Takové vlněné kabáty či svetry skladujte ve vodorovné poloze, neboť při dlouhodobém zavěšení by se mohly nevratně vytahat. Co se týče společenských šatů a dalších podobných kousků, ty ukládejte odděleně do samostatných obalů. 

Kam s vytříděným oblečením?

Nyní už vám tedy zbývá poslední hromada. A to hromada s oblečením, které již nechcete nosit. Ovšem kam takové oblečení ideálně dát? Způsobů je mnoho. Pokud máte zachovalé oblečení, které už sice nevyužijete, ale někomu jinému by ještě mohlo dobře posloužit, není nic snazšího než ho prodat

Kde prodat oblečení? 

Nevíte, kde oblečení prodat? Máme pro vás hned několik tipů. 

Internetové bazary

Za tu vůbec nejjednodušší variantu prodeje oblečení lze považovat internetové bazary. Ty se v posledních letech staly obzvlášť využívané a prodává na nich oblečení celé rodina většina žen i mužů. Nejen, že tak dáte vyřazenému oblečení druhou šanci, ale navíc si ještě vyděláte nějaké ty drobné

Aby se vám oblečení na internetových bazarech dobře prodávalo, je zapotřebí ho dobře naaranžovat a nafotit. Stejně tak důležité je ho i poutavě popsat. Jen tak máte největší šanci zaujmout vámi nabízeným zbožím potencionální kupce. 

Jednou z nejoblíbenějších sítí pro online prodej oblečení je aktuálně Vinted.cz. Dříve tato stránka fungovala pod názvem VotočVohoz. Díky opravdu široké základně uživatelů je poměrně snadné na Vinted něco prodat. Navíc zde můžete jednotlivé kousky i měnit s dalšími uživateli. 

Za zmínku určitě stojí i Marketplace na Facebooku. Oblečení tam můžete snadno prodat někomu z blízkosti vašeho bydliště nebo svým facebookovým přátelům. 

Jestliže nechcete mít s prodejem žádné starosti, využijte služeb Remixshop.com. Ten se zabývá výkupem oblečení. Jednoduše stačí vyplnit žádost o prodej, oblečení odeslat a pak už jen čekat na peníze z prodeje.

Kamenné second handy

Není internetový prodej oblečení nic pro vás? Nevadí. Oblečení můžete zkusit prodat i v kamenných second handech. Ne všechny kamenné second handy oblečení vykupují, ale za zkoušku nic nedáte a určitě najdete ve svém městě nějaký, který vaše oblečení koupí. Větší šanci na úspěch máte spíš v menších second handech než ve větších řetězcích. Nejsnadnější výkup oblečení bývá v případě dětského sortimentu. Právě dětských second handů totiž existuje skutečně nespočet. 

Městské bazary

Neudáte-li oblečení v klasickém second handu, mohlo by se prodat na městském bazaru či trhu. Podobné akce se konají po celé republice v mnoha městech, například v kulturních domech či v zázemí DDM, a za mírný poplatek zde můžete jednoduše přijít prodat i své oblečení. 

Darujte oblečení na charitu

Máte doma nevyužívané oblečení, ale nejste si jisti, zda by se ještě prodalo? Darujte ho na charitu či jím podpořte nějakou nadaci. Existuje řada spolků, které podporují například maminky samoživitelky, nemocné děti, děti v dětských domovech nebo jinak znevýhodněné jedince. Těm udělá darované oblečení jistě velkou radost.