Vlasové trendy pro léto 2023: Jaké účesy se budou nejvíce nosit a jak na dokonalé plážové vlny?

Autor: dana

Léto je tím vůbec nejlepším ročním obdobím, kdy je ideální experimentovat s účesy. Pokud tedy i vy toužíte dopřát svým vlasům malý refresh, připravili jsme si pro vás hned několik…

Léto je tím vůbec nejlepším ročním obdobím, kdy je ideální experimentovat s účesy. Pokud tedy i vy toužíte dopřát svým vlasům malý refresh, připravili jsme si pro vás hned několik trendy účesů, které budou během léta 2023 nejvíce in! Jaké střihy, barvy a stylingy se tento rok budou nosit? Mimo jiné vám také poradíme, jak docílit populárních plážových vln.

Rovné mikádo

Hitem číslo jedna mezi střihy je jednoznačně rovné mikádo po vzoru modelky Hailey Bieber. Mikádo, které bylo vzadu kratší a vepředu delší, je již dávno out. Momentálně je trendy mikádo jedné délky, jehož konce jsou ostré a lehce prostříhané. Skvěle navíc rovné mikádo vypadá zcela uhlazené i lehce natočené do přirozených vln. Ať už tedy máte ráda kteroukoliv vlasovou úpravu, rovnému mikádu sluší obě varianty. Bát se nemusíte experimentovat i s pěšinkou, neboť tomuto střihu sluší uprostřed i na patku. 

Stylový shag účes

Pokud je řeč o účesech inspirovaných slavnými osobnostmi, vynechat určitě nesmíme rebelský kaskádovitý sestřih, jenž evokuje rock’n’rollovou a grungeovou estetiku. Jako první s podobným účesem pobláznila v blond verzi celý svět zpěvačka Billie Eilish. Hned poté ji během letošní zimy následovala herečka Jenna Ortega, která se mimo jiné proslavila ztvárněním seriálové Wednesday Addams. Ta shodila svou dlouhou černou hřívu a nahradila ji dramaticky sestříhaným shag mikádem v odstínu kaštanově hnědé. Pokud o podobném sestřihu také uvažujete, je důležité podotknout, že základem shagu je střapatá ofina a sestupně sestříhané vlasy mající největší objem u kořínků.

Krátké ofiny

Již před několika lety, kdy se na Netflixu objevil jeden z nejsledovanějších seriálů – Papírový dům, si kratší ofinu zamilovaly ženy napříč světem. Tehdy se totiž s tímto účesem předvedla jedna z hlavních postav, a to herečka Úrsula Corberó. Během letošního léta bude nejvíce dominovat zcela rovná verze ofiny střižená alespoň centimetr nad obočím. Čím kratší ofina bude, tím lépe! 

Lehce punkový nádech ofiny jde navíc ruku v ruce s dalšími letošními trendy, jako je rovně střižené mikádo či rebelský shag. 

Nesmrtelné dlouhé vlasy

Zřejmě každý kadeřník vám potvrdí, že je jedno, zda dáte přednost mikádu či vlnám do půli zad, nejdůležitější je, aby byly vaše vlasy zdravé. Protože jen skutečně vitální vlasy mohou působit hezkým dojmem. Jestliže jsou vaše vlasy hebké, lesklé a bez roztřepených konečků, rázem může vypadat šik i dlouhá hříva, která se právem řadí mezi nikdy nestárnoucí hit.

Pokud jsou však vaše vlasy mdlé a vysušené, svěřte se do rukou odborníka a společně vymyslete sestřih, jenž vaše vlasy oživí a dodá vám šmrnc. 

Velmi důležitý je v případě dlouhých vlasů jejich styling. Stále totiž existují ženy, které své vlasy nechají po umytí jen tak volně uschnout. Některé ženy dokonce chodí s mokrými vlasy spát. Ve výsledku jsou takové vlasy dehydrované a zplihlé. Vyhraďte si dostatek času na použití kvalitní vlasové kosmetiky a precizní foukanou za použití kartáče, díky čemuž budou vlasy krásně lesklé a objemné přesně jako od kadeřníka. Níže vám navíc prozradíme, jak můžete své dlouhé vlasy snadno a rychle navlnit!

Tip: 5 tipů na účesy pro řídké vlasy

Butterfly cut

Tento účes získal svůj název díky stupňovitému sestříhání, kdy jsou odrostlá ofina a kratší prameny z vrchních vrstev vlasů vyfoukány tak, že na první pohled evokují lehká motýlí křídla. Díky svému objemu a jedinečnému šmrncu se butterfly cut stal velkým módním hitem slušící ženám všech generací. Chcete-li si tedy zachovat dlouhé vlasy, ale ráda byste jim dodala trochu letního osvěžení, butterfly cut pro vás bude tím nejlepším řešením! Navíc sluší blondýnkám, brunetkám i zrzkám. 

Medová blond

Co se týče barev, nejvíce populární bude letos medová blond. Pro léto se jedná o naprosto ideální odstín, neboť v kombinaci s letními paprsky vytváří skutečně dokonalý účes. Jestliže navíc nejste blondýnka od přírody, v rámci teplých medových odstínů budou mnohem méně nápadné odrosty, než je tomu například u studené blond. 

Nejoblíbenější letní styling vlasů

Jaký styling vlasů bude tento rok nejpopulárnější? 

Plážové vlny

Jen máloco dokáže podtrhnout letní atmosféru jako dokonalé plážové vlny. Jak na ně?

Způsobů je hned několik. Buďto vezměte dva prameny vlasů, jež do sebe zamotáte tzv. „do twistu” a žehličkou na vlasy je přežehlete. Pokud máte jemné vlasy, mnohem lépe se vám bude pracovat s kulmou. Pro vytvoření skutečně trendy plážových vln dejte přednost spíše široké kulmě, vůbec nejpřirozenějších beach waves dosáhnete s kulmou kónickou. Za pomocí kulmy namotávejte větší prameny vlasů a každý natáčejte v jiném směru. Vždy však natáčejte jen střed pramene. Konečky vlasů by měly zůstat rovné. Po vychladnutí vlasy jemně prohrábněte prsty a zafixujte lakem pro delší výdrž. 

Není tepelná úprava vlasů nic pro vás? Skvělým řešením mohou být nejrůznější spreje s mořskou solí. Jedná se zřejmě o nejjednodušší způsob, jak docílit plážových vln bez použití tepla. Tyto texturní spreje představují fantastickou alternativu slané vody, která zvýrazňuje texturu vlasů, navlní je a dodává jim objem. Jakmile tedy sprej s mořskou solí použijete, vaše vlasy budou rázem vypadat, jako byste právě vyšla z moře. 

Tip: Kulma na vlasy pro dokonalé vlny na každou příležitost: Jak vybrat tu pravou?

Vysoké culíky, hladké drdoly a pěšinky uprostřed 

Dále se budou během léta 2023 nosit vlasy sčesané na jednu stranu. Když takto své vlasy upravíte, nic vám nebrání v tom je následně navlnit dle předchozího návodu. Vždy pouze myslete na to, že vlny sice opticky omlazují, ale také přidávají na objemu a rozšiřují obličej. Velkým hitem jsou rovněž nejrůznější účesy, kdy vlasy oddělíte gumičkou, a to i na více místech. 

Ráda byste svůj obličej opticky prodloužila? Vsaďte na vysoký culík či hladký drdol s pěšinkou uprostřed.

Mokrý vzhled

Opomenout v rámci stylingu samozřejmě nesmíme ani extra lesklé vlasy s mokrým efektem, které jsou dalším trendem roku 2023! Nejvíce ho letos v rámci svých přehlídek pro jaro/léto 2023 proslavily známé módní domy Chanel či Saint Laurent. Zatímco dříve se tak tento styl využíval výhradně pro večerní nošení, aktuálně se s ním nemusíte bát vyjít ani během dne.