10 nejatraktivnějších trendů v manikúře na léto 2023: Dominovat budou výrazné barvy i perleťový efekt

Autor: dana

Zima je definitivně pryč, léto pomalu klepe na dveře, a je tak nejvyšší čas na stylovou letní manikúru. Dejte letos sbohem nevýrazným nude odstínům i klasické červené a nechte se…

Zima je definitivně pryč, léto pomalu klepe na dveře, a je tak nejvyšší čas na stylovou letní manikúru. Dejte letos sbohem nevýrazným nude odstínům i klasické červené a nechte se inspirovat těmi nejžhavějšími trendy, které léto 2023 přináší

Tip: Věděli jste, že dokonale upravené nehty jsou ta nejlepší vizitka?

Perleťová manikúra

Perleťovou manikúru si svět zamiloval již vloni a ani letos o ni nebudeme ochuzeni. Obzvlášť v létě je pak tento trend, který mění barvu v závislosti na úhlu pohledu, hitem číslo jedna. Díky originálnímu vzhledu se navíc nemusíte bát, že by se vám po čase okoukal. Jestliže po perleťové manikúře také toužíte, stačí se na Instagramu nebo Pinterestu nechat inspirovat celou řadou fotek, jelikož perleťová manikúra je momentálně všude.  

Barevná francouzská manikúra

Ani další trend není na poli úpravy nehtů žádným nováčkem. Barevná francouzská manikúra se nosila již před lety a její popularita stále přetrvává. Především v letních měsících se vždy vrátí na scénu. Jedná se totiž o ideální design pro ženy, které nemají odvahu na výrazné barevné nehty a zároveň chtějí vyniknout. 

Platit letos bude pravidlo, že čím barevnější francouzskou manikúru zvolíte, tím lépe. Klasický bílý proužek nemusíte nahradit jen barevnou linkou, ale vsadit můžete i na drobný nápis či kombinaci více různých odstínů. 

Výhodou tzv. francie je, že nikdy nevyjde z módy. V průběhu let se pouze bude měnit její provedení. Nikdy se však nemůže stát, že byste s dobře udělanou francouzskou manikúrou šlápla vedle. Nejste-li si tedy jistá, který z trendů pro vás bude tím pravým, „francie“ je sázkou na jistotu

Exploze barev

Zatímco předchozím sezonám dominovaly nejrůznější béžové a světle růžové odstíny, letošek bude patřit sytým barvám. Čeká nás doslova barevná exploze, která dokonale rozzáří letní dny!

Pastelové i výrazné odstíny růžové, zelené, modré, fialové nebo žluté, to je přesně to, oč tu letos jde. Nosit se bude vše! Nebojte se proto i vy sáhnout po barvách, které evokují pocit letní radosti. Nic nebrání ani tomu, abyste jednotlivé barvy na nehtech kombinovala. Je jen na vás, který odstín zvolíte. Uvidíte, že s barevnou manikúrou vám svět bude připadat mnohem veselejší. 

Neonové barvy

Když je řeč o výrazných odstínech, zmínit musíme i další letošní trend, a tedy neonové barvy. Neonově žluté, růžové, oranžové nebo zelené nehty k létu neodmyslitelně patří a letos tomu nebude jinak. V kombinaci s letními paprsky navíc vypadají naprosto perfektně!

Detail na jednom nehtu

Nejsou pestré barvy nic pro vás nebo si je například kvůli práci nemůžete dovolit? Nebojte, jednoduchost letos určitě nebude out. Populární je tento rok zdobení jednoho nehtu, většinou prsteníčku či prostředníčku, na kterém jsou použity flitry, kamínky či jiné ozdoby. Zbytek nehtů je pak oděn do jednoduché, nenápadné manikúry. Jedná se o ideální úpravu nehtů nejen na léto, ale i pro celý rok. 

Denim nails

O tom, že materiálem roku 2023 je denim, není pochyb. Nosí se džínové oblečení, boty, kabelky i kšiltovky, a tak proč do této podoby nezahalit i nehty? Vyzkoušejte šedo-modrý lak na nehty a uvidíte, jak skvěle vypadá! Pro ještě více realistický povrch nalakujte nehty matným vrchním lakem, aby dosáhly denimového vzhledu. Skvěle denim nails vypadají s all denim outfity i bílou či béžovou barvou. 

Nestárnoucí květinové motivy

Léto bez květinových motivů by snad ani nebylo léto. Obzvlášť ve chvíli, kdy plánujete vyrazit na nějakou exotickou dovolenou, by vám trend manikúry s tropickým květinovým designem rozhodně neměl uniknout. Volit můžete barevné květiny na přirozeném podkladu, ale skvěle vypadá také „květinová francouzská manikúra“, kdy je barevný či bílý proužek nahrazen právě motivy květin. 

Levandulová manikúra

I když je rok 2023 rokem růžově-karmínové barvy Viva Magenta, z hlediska módy to spíš vypadá, že letošek patří levandulovým odstínům. Levandulová manikúra tento rok představuje jeden z nejmasivnějších trendů! Pokud se vám tato barva líbí, nemusíte se bát ani levandulových očních linek nebo levandulového přelivu na vlasy. A to i tehdy, když zrovna nežijete v prosluněné Provence.

Stylová geometrie

Nepatřila ve škole geometrie k vašim oblíbeným předmětům? Je možné, že v rámci manikúry si ji oblíbíte. Kombinace nejrůznějších křivek a linií vytváří jedinečný a moderní vzhled dodávající nehtům šmrnc. Šanci můžete dát trojúhelníkovým vzorům, diagonálním pruhům nebo klidně jen minimalistickým geometrickým obrazcům

Ombré manikúra

Ombré vzhled sluší vlasům, oblečení a bude skvěle vypadat i na nehtech. A jelikož ho zde zmiňujeme, je zřejmé, že se řadí mezi další trend v oblasti manikúry pro léto 2023. 

Stínovaná manikúra si zakládá na barevných přechodech, které mohou být decentní, nebo naopak velmi výrazné. Nejdůležitější v případě ombré nehtů je, které barvy zvolíte. Velice oblíbené jsou ombré nehty v nude odstínech a v odstínech růžové, žluté, fialové nebo modré. Rozhodnout se můžete mezi ombré nehty v pastelových tónech nebo ve svěžích jarních barvách.

Nezapomínejte o ruce pečovat

Žádná manikúra nebude vypadat hezky, pokud o své ruce nebudete pravidelně pečovat. Ani ty nejlépe udělané nehty nezachrání zanedbaný vzhled rukou. Přitom jsou to právě ony, které o nás dokáží mnohé prozradit. Rozhodně proto péči o ně nijak nepodceňujte. 

Hydratace je základ

Naprostý základ představuje intenzivní hydratace. Voda, vítr či chlad mohou naše ruce zbytečně vysoušet, a tak je třeba jim potřebnou vláhu opět doplnit. Ideální je používat výživná mýdla na ruce a pravidelně pokožku mazat hydratačními krémy. Zatímco v zimě je třeba dát přednost hutnějším přípravkům, v létě vám bude stačit i lehčí hydratační krém.

Používejte rukavice

Zima sice již skončila, na rukavice ale nezapomínejte ani v létě. Konkrétně tedy na rukavice na úklid či rukavice pro práci na zahradě. Zatímco během úklidu a mytí nádobí jsou naše ruce vysušovány všemi možnými saponáty a vodou, při práci na zahrádce může snadno dojít k poranění rukou nebo zničení manikúry. Rukavice by proto skutečně měly být automatickou součástí vaší domácnosti. 

Navštivte odborníka

Čas od času se nebojte svěřit do rukou odborníka. A to zejména tehdy, pokud k manikérce pravidelně nedocházíte na úpravu nehtů. Právě ona totiž může vašim rukám dopřát například peeling či parafínový zábal. Taková péče navrátí vašim rukám zářivý vzhled a pocit komfortu.