10 šperků pro léto 2023: V oblibě budou perly, barevné kameny a chic stříbro

Autor: dana

Pokud jste milovnicí šperků, jistě vaše šperkovnice čítá řadu kousků vhodných k celoročnímu nošení. Letní měsíce však představují naprosto ideální období, kdy můžete své šperky maličko obměnit. Co se týče…

Pokud jste milovnicí šperků, jistě vaše šperkovnice čítá řadu kousků vhodných k celoročnímu nošení. Letní měsíce však představují naprosto ideální období, kdy můžete své šperky maličko obměnit. Co se týče nejžhavějších trendů pro léto 2023, těšit se můžeme na návrat módy Y2K, výrazné doplňky i kombinaci více kovů. Jaké šperky se tedy budou letošní léto nejvíce nosit?

   

Korálkové šperky

Ty bývají v létě vždy velmi oblíbené. Dodají šmrnc elegantním outfitům a příjemně doplní ležérní modely. V kombinaci s opálenou pokožkou a slunečními paprsky navíc vypadají naprosto perfektně. 

Výhodou mimo jiné je, že za ně nemusíte utrácet zbytečné peníze. Originální a poutavé šperky z korálků si můžete snadno vyrobit i doma. Bohatou inspiraci a nejrůznější návody lze nalézt na Instagramu i Pinterestu

Pestré barvy

Zatímco přes rok dáváme většinou přednost zejména méně nápadným šperkům, během léta je naprosto ideální sáhnout po barevných kamenech. I když tedy většinu vaší sbírky tvoří šperky s čirými krystaly, nebojte se letošní léto zvolit něco výraznějšího a extravagantnějšího. 

Barevné šperky dokonale umocní letní atmosféru a skvěle dotvoří každý letní outfit. Jestliže se rozhodnete utratit za prsteny či náhrdelníky s barevnými kameny větší částku, dobře zvažte, zda se jedná o dostatečně univerzální šperk, abyste ho ideálně mohla nosit i za řadu let. 

Obzvlášť to barevným šperkům sluší v kombinaci s bílou a béžovou barvou. Hodí se ale prakticky ke všemu. Máte-li například prsten se zeleným drahokamem, nebojte se vsadit na outfit v podobném odstínu, v rámci kterého pak takový prsten bude představovat pomyslnou třešničku na dortu. 

Chic stříbro

Na scéně se letos po delší době opět objeví stříbro, které bylo v minulých sezonách lehce utlačováno zlatem. Ne snad, že by někdy nebylo stříbro in, dlouhý čas se mnohem více do popředí dostávaly šperky ze žlutého zlata. Letos je ovšem všechno jinak a stříbrné náušnice, náramky a řetízky se budou nosit víc než kdy dřív. Máte ve své šperkovnici z předchozích let nějaké stříbrné šperky schované? Toto léto opět nastane jejich čas!

Pokud doma žádné moderní stříbrné doplňky nemáte, nic se neděje. Pořídit si můžete blyštivý stříbrný náhrdelník, stříbrné náušnice s perlami, stříbrný prsten s barevnými kameny či tzv. tenisový náramek ve stříbrné barvě.

Kombinace více kovů

Ochuzeni letos nebudeme ani o žluté kovové odlesky, neboť hitem léta 2023 bude mixování kovů. Tedy nošení žlutého i bílého zlata zároveň, díky čemuž si přijdou na své fanoušci obou variant. 

Podobné míchání kovů může působit jako hotové umění. Nosit lze jeden kus, jenž obsahuje více kovů, nebo kombinovat jednotlivé šperky. Zatímco zlatý odlesk vám dodá eleganci, stříbrné kovy působí mladistvě a svěže. Jejich spojení tedy představuje naprosto perfektní letní kombinaci. Míchání je skvělý způsob, jak dodat vašemu stylu osobitost. 

Tip: Šperky budoucnosti: Objevte kouzlo šperků z betonu

Výrazné náramky

Během zimního období, kdy je většina z nás zahalena do nejrůznějších kabátů a bund, není nošení náramků tolik efektivní, jako je tomu v létě, kdy své ruce vystavíme všem na odiv. Horké dny jsou proto jako stvořené pro nošení výrazných náramků, které rafinovaně podtrhnou každý elegantní outfit. 

Dáváte přednost sportovnějšímu stylu? Výrazné a pompézní náramky vyměňte za méně nápadné kousky dokonale se hodící i k džínovým šortkám či riflím

Robustní prsteny

I když ještě před pár let byly hlavním trendem minimalistické šperky, dnes je vše jinak! Jedním z dalších žhavých trendů pro toto léto 2023 jsou robustní prsteny neposkytující přílišné pohodlí, ale jejich půvab za to rozhodně stojí! 

Pozor! Jestliže se pro výrazné prsteny rozhodnete, vždy byste měla pamatovat, že tím připoutáte pozornost ke svým rukám, které by tak měly být perfektně upravené, a to včetně nehtů. Nic nepůsobí hůř než luxusní a honosný prsten na nepěstěných rukách. 

Tip: 10 nejatraktivnějších trendů v manikúře na léto 2023!

Řetízky a zase řetízky

Na nohách, na rukách, na břiše, v uších i na kabelkách. Řetízky se toto léto, podobně jako tomu bylo v průběhu těch předchozích, budou nosit snad všude! Často jimi bývají doplněné i plavky či nejrůznější letní topy. Hlavně na letní dovolenou, kde většinou odhalujeme větší plochu své kůže, si s sebou podobné šperky a doplňky nezapomeňte přibalit. 

Opět se dostáváme k tomu, že třebaže před lety byly in jemné a tenké řetízky, tentokrát budou dominovat především výraznější řetězy. Vůbec nejpopulárnější budou článkové řetízky ve stříbrné i zlaté barvě. Často mohou být doplněné o různé kameny či přívěsky. 

Pinko prsteny

Můžete být oblečena do toho nejméně formálního outfitu, a přesto vypadat úchvatně, pokud vsadíte na pinko prsten. Ač by se mohlo zdát, že prsten na malíčku nemůžete mít žádný extra efekt, opak je pravdou. Působí rafinovaně, stylově a hodí se pro ženy i muže. Kromě toho, že si můžete pořídit běžný prsten v menší velikosti odpovídající vašemu malíčku, existují speciální pinko prsteny, jež jsou svým designem pro nošení na posledním prstu speciálně navrženy. 

Kruhové náušnice

Že se módní trendy neustále opakují, je známý fakt. Již po několikáté se tak tento rok opět budou nosit kruhové náušnice, jež svůj vůbec největší boom zažily v období Y2K. Tehdy ženy upřednostňovaly zejména tenčí kruhy. Letošek bude naopak patřit mohutnějším a výraznějším kruhovým náušnicím. Často budou k vidění také různě strukturované kruhové náušnice, kruhové náušnice s přívěskem či s barevnými kameny nebo perlami

Aby mohly kruhy dostatečně vyniknout, stáhněte své vlasy do culíku, drdolu nebo si je dejte za uši.

Maximalismus

Jak již bylo výše několikrát zmíněno, během léta 2023 se značně opouští od minimalistických šperků a mnohem více populární bude maximalismus. Tedy velké náušnice, výrazné náhrdelníky, pompézní brože a robustní prsteny. S minimalismem se budeme moci v některých případech setkat pouze v rámci siluet, které však budou doplněné o super maximalistické barevné drahokamy nebo korálky. 

Velkým trendem letos budou mimo jiné i perly. A to nejen v rámci perlových náhrdelníku, ale také jako součást náušnic nebo prstenů.